top of page

OVER MIJ

Hallo, mijn naam is Oscar Reyers.

Ik ben geboren op 8 april 1994 in een klein dorpje in Groningen. Ondanks dat ik in een klein dorpje woonde, had ik veel muziek om me heen. Mijn vader speelde drums in een disco/soul/funk band die elke week bij ons thuis repeteerde, waardoor ik al vanaf jonge leeftijd in aanraking kwam met muziek maken. Nadat ik meerdere malen was gaan kijken naar optredens van de band van mijn vader en andere concerten, had ik besloten dat ik drummer wilde worden. Dit hield ik twee jaar vol en toen kwam ik erachter dat gitaar gewoon veel vetter is. Dat kwam vooral door de gitarist van mijn vaders band, namelijk Marcel Smit. Hij inspireerde mij erg om te beginnen met gitaar spelen.

Zo ben ik begonnen met gitaarles volgen bij een gitaardocent in een dorpje in Groningen en naar mate de tijd verstreek, ben ik uiteindelijk bij Digmon Roovers terecht gekomen. Digmon is mijn grootste inspiratiebron. Doordat ik bij hem heb zitten lessen, heb ik allerlei muziekstijlen ontdekt en heb ik onwijs veel geleerd. Ik heb in deze tijd, vanaf mijn vijftiende, in een discocoverband en in een hiphopband gespeeld. Met de hiphopband heb ik door Nederland kunnen touren en met de discoband heb ik veel ervaring op kunnen doen door de vele optredens op feestjes. Ik had daardoor snel de smaak te pakken en ik kreeg een nieuw doel voor ogen: Ik wilde naar het conservatorium.

Dit heb ik gedaan en ik ben naar het conservatorium in Arnhem gegaan, waar ik onder andere les heb gehad van Jerome Hol, Bernard Reinke, Onno Kelk en Frank Siegman. Hier heb ik onwijs veel jazz gestudeerd, maar ik kwam erachter dat ik niet alleen jazz te gek en interessant vind, maar ook andere muziekstijlen. Hierdoor ben ik me gaan verdiepen in veel verschillende soorten muziek, voornamelijk groove gerelateerde muziek, zoals funk, blues, jazz, raggae, rock, pop en fushion. Deze stijlen heb ik geleerd te spelen door mijn studie aan het conservatorium en uit eigen interesse. De verschillende stijlen komen terug in de projecten waar ik in meespeel. Deze variëren van gipsy jazz tot pop. Door deze projecten heb ik met verschillende musici het podium kunnen delen, zoals Sean Freeman, Martin Fondse, Rob Sijben, Vera Westera, Arno Krijger, Mete Erker, Miguel Boelens en Efe Erdem. 

Ten slotte geef ik gitaarles, omdat ik het heel leuk vind om mijn kennis over te dragen aan andere mensen en dat merken mensen ook aan mij. Ik word altijd erg enthousiast tijdens het lesgeven. Ik vind het heel leuk als mensen datzelfde moment ervaren als ik: een soort lampje boven je hoofd, waardoor het opeens lukt om iets te spelen of omdat het te gek begint te klinken.

bottom of page